За бога братя кликайте!

В България има близо 2 милиона Интернет потребители. Повечето от тях не кликат по рекламите на Google AdSense. Това означава 2 милиона клика на ден по-малко. Дори да приемем, че Google плаща мизерните 5 цента на клик, това е нереализирана печалба от 100 хиляди долара дневно. Или приблизително 125 хиляди лева при настоящия курс на долара. Месечна нереализирана печалба от почти 4 милиона лева! Тези пари могат да се генерират, ако всеки един от нас отдели 2 секунди на ден, за да посети един спонсориран резултат, който може дори да му е полезен.

Google AdSense

Кой печели тези пари – българския уебмастер. Бил той господина с вестника от кафенето, младото момиче на съседната седалка в автобуса или съседа от петия етаж. Тези хора хранят семейства всеки път, когато вие отделите 2 секунди, за да направите един клик. 1250 човека могат да изкарат днес 100 лв. благодарение на вашите 2 секунди време.

Дари усмивка – кликни на Google AdSense реклама!

Advertisements

9 Responses to “За бога братя кликайте!”


 1. 1 Мартин март 27, 2008 в 8:49 pm

  Изверг 🙂 Някъде бях чел, че от гоогле не се радват на такива призиви.

  Помпам ти, докато не ми блокират Ип-то. 🙂

 2. 2 seolove март 27, 2008 в 9:22 pm

  Марто, на този блог няма AdSense. Банера по-горе е просто картинка за хората, които не знаят как изглежда AdSense. Google не са ми платили, за да ги радвам и забавлявам 😉

 3. 3 mrbones март 27, 2008 в 10:20 pm

  Принципно не кликам на рекламите, просто защото много рядко съм намирал нещо интересно и полезно. Това, което ме интересува знам къде да го търся или поне почти никога не го намирам в адс.

  От друга страна обаче като намеря това, което съм търсил кликам на всички адс по сайта … един вид като „благодаря“ на този който е публикувал информацията, която ми трябва :). Ма призива ти е разумен, в БГ наистина не се цъка на адс.

 4. 4 Наско Юруков март 28, 2008 в 9:04 am

  Аз смятам, че не се цъкат ads в България по няколко причини:

  1. Не е само тук ами и навсякъде по света се забелязва тази тенденция. Най-разумния начин за генериране на клик е да сложиш рекламата на заблуждаващо място близко до бутон, който се натиски много.

  2. Друга причина според мен е липсата на рекламодатели. Де факто това, което се получава е тотално разминаване м/у съдържание и реклама. Поне моите наблюдения са такива. Гледам статия за iPhone – отстрани излизат реклами за почивка или дизелови мотокари. 🙂

  @mrbones: правя като теб. Като видя интересен сайт веднага кликам на рекламите – с това изразявам своята подкрепа.

 5. 5 Ясен март 28, 2008 в 1:52 pm

  Много глупаво мислиш!
  Точно обратното ще е, изпрахосани „125 хиляди лева“(по твои сметки).
  Кой мислиш, че ги плаща тези реклами?
  Я погледни от другата страна нещата, да речем, че ти рекламираш чрез Adwords и посещенията, който получваш са не таргетирани (без интерес от посетителя) просто кликове.
  Мислиш ли, че ще продължиш да рекламираш, като видиш че в крайна сметка не получаваш нищо от това.

 6. 6 Sasho април 1, 2008 в 11:15 am

  И какво значи да кликаш на нещо, което не те интересува! Да вземеш парите от един човек и да ги дадеш на някой друг, а от това най-доволни остават от Google. Аз рекламирам повече от година в Adwords и е тъпо като видиш, че влизат в сайта за по 1 секунда (защото само кликат, за да спечели някой 5 цента, които на теб ти струват 20 цента, а Google прибират разликата). Призивите на SeoLovе – „братя, кликайте“ – не че няма да уплашат Google, ами ще ги зарадват, тежко и горко на рекламодателите обаче.

 7. 7 Технологични новини април 2, 2008 в 7:08 am

  Призив за кликане? 🙂 На гадния монополист няма да му хареса тая статия 😀 И все пак пари от Кликания не се правят, а от продажби. Било то на банер реклама или продажби на продукти

 8. 8 seolove април 2, 2008 в 4:28 pm

  А, добри пари се вадят от банерчето по-горе 😀

 9. 9 Agi август 16, 2008 в 3:45 pm

  Нещата никога не са еднозначни! Като кликате просто заради кликането, потърпевши са рекламодателите! Да не забравяме, че и те хранят семейства! Рекламите са затова, за да са от полза! Подобни призиви са не само не етични, но дори смешни!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
Advertisements

%d bloggers like this: